Podziel się wrażeniami!
wykasowałam poprzednie bo nikt nic nie napisał... to mówi samo za siebie.
Mogę liczyć teraz na ocenę fotek? plizzz...
PS jak mam sobie dać spokój, to napiszcie... już się nie odezwę
Dzisiejsze:
Zgadzam sie z przedmówcą a co do zdjecia to naprawde nie jest złe Mi sie podoba
16 -
jak na ograniczenie sprzętowe wyszło bdb. Ciekawe jakby Ci wyszło teraz (mając 135 http://klubkm.pl/forum/images/smilies/naughty.gif)
17 - portrecik ładny (szkoda, że smutny). Z uwag technicznych: staraj się unikać robienia zdjęć z tego kąta (popatrz na czoło).
18 - ładnie, zwłaszcza jak na warunki w jakich przyszło Ci robić zdjęcie
jak nic przydałaby Ci się lampka i jakiś sprytny dyfuzorek
kropka33 napisał(a):
podpięłam Heliosa 50/2 a potem Jupitera 135/3.5....... jeny jak te szkła malują .
kris napisał(a):
kropka33 napisał(a):
podpięłam Heliosa 50/2 a potem Jupitera 135/3.5....... jeny jak te szkła malują .
gratuluję zakupu - mała głębia ostrości, zapewne Ci się też spodobała
Ostatni ślimaczek bardzo fajny. I raczej nie zgodzę się z przedmówcami, że jest poruszony. Poruszenie widać tylko na muszli ślimaka co moim zdaniem oznacza, że akurat w tym momencie drgnęła właśnie ta część ślimaczka.
co do ostatniego zdjęcia to ślimaczek ładny i te kolory
Dziękuję ci Starosto i Sadamie za komentarz
Starosta napisał(a):
i te kolory
Ciąg dalszy ćwiczeń makro.
Dzisiaj w ruch poszedł mieszek. Nigdy wcześniej nie używany
komentujcie kochani
uwagi i porady mile widziane.
ze swojej strony mogę powiedzieć że zabawy makro to cięzka praca dla początkującego... ale bardzo wciągająca
co do powyższy zdjęć, to moim zdaniem za mała GO. Robiłam na 5,6. Za mało?
Chętnie od fachowców poczytałabym porad na temat uzywania mieszka - bo wszystko robiłam na wyczucie
I jeszcze jedna fotka, tym razem domowa:
Masz rację z tym, ze mała GO. Za mala. Wydaje mi sie, ze powinnas pstrykac w okolicach f8-11. Po pierwsze bedzie wieksza GO, a po drugie, jesli pstrykalas kitem, to w tych okolicach jest najostrzejszy.
Kwiatek mi sie podoba, szkoda, ze czesc filizanki jest ostra, odciaga wzrok.
Zdjęcia robiłam Heliosem 50/2 .... i on raczej na 5.6 jest ostry... ale mogę się mylić.
Jeszcze jedna stonoga :