Podziel się wrażeniami!
wykasowałam poprzednie bo nikt nic nie napisał... to mówi samo za siebie.
Mogę liczyć teraz na ocenę fotek? plizzz...
PS jak mam sobie dać spokój, to napiszcie... już się nie odezwę
Dzisiejsze:
Dziękuję Wam wszystkim za opinie
Koło ratunkowe będe brała
Myślę, że uda mi się też po wakacjach zakupić jakąś jasną stałkę z AF więc będzie mi łatwiej... a teraz z M42 będzie dużo kasowania za nieostrość
Napiszę trochę wyjaśnienia.Creatoor napisał(a):
Szkoda tylko, że kadrowałaś w pionie. Dając je w poziomie zostawiając więcej przestrzeni przed biegnącą postacią zdjęcie nabrałoby jeszcze więcej dynamiki. Przestrzeń nad postacią niewiele wprowadza.
doslav napisał(a):
Faktycznie jakoś obrócone to zdjęcie się wydaje. Niemniej jak się już zorientowałem przestrzennie to chyba bym tak zostawił jak jest. Z pewnością kierunek słuszny (dosłownie i w przenośni)
Tadeusz napisał(a):
To znaczy, że wyszłaś z epoki "pstrykactwa" i zaczynasz patrzeć na swoje działa bardziej krytycznie.
kropka33 napisał(a):
Przy ocenie oprócz wrażen wizualnych, dobrze czasem popatrzeć na warunki w których przyszło zrobić zdjęcie.
Możesz...
Troszkę obcięta góra, niby niewiele a weliminowało zbędne tło. I z lewej jest sporo miejsca.
Creatoor napisał(a):
Troszkę obcięta góra, niby niewiele a weliminowało zbędne tło. I z lewej jest sporo miejsca.
Widzę, że zabawy z M42 wciągają coraz większą ilość fotomaniaków
Oj uczą te obiektywy cierpliwości, szacunku do fotografii i dystansu do własnych umiejętności nie ma co Na szczęście dają też niesamowitą jakość i ogromną satysfakcję z dobrego kadru a to wszak bezcenne uczucie
Co do makro i mieszka to tak jak SZFENDAK napisał koniecznie mocniej domykaj przysłonę żeby GO zwiększyć jest to trudne bo ciemności straszne, ale da radę
Czekam na kolejne robaczki z wyspy Uznam
Dzięki florius za wizytę Robaczków dzisiaj nie będzie, bo M42 siedział w szufladzie.
Po długiej przerwie spowodowanej zawirowaniami w życiu prywatnym, wyjęłam w końcu aparat z ukrycia. Odwiedziłam z córką sąsiedni Ahlbeck.
Popełniłam kardynalny błąd, bo nie sprawdziłam na wstępie zapamietanych w aparacie ustawień... i focilam trchę na ISO 1600 :smileyredface:
Jak na razie samokrytycyzm mi dalej nie przeszedł i trudno mi było zrobić selekcję.
Oto kilka fotek które ją jakoś przeszły
i jeszcze jedno zdjęcie mojej wciąż biegającej córki
P.S. jak znam życie, to pewnie wam się nie będzie podobać ta smuga kondensacyjna
Widzę kropeczko, że coraz dojrzalsze są Twoje zdjęcia. Przyjemnie się je ogląda
25 - 27 http://klubkm.pl/forum/images/smilies/good.gif http://klubkm.pl/forum/images/smilies/uklon2.gif