anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

mat_czok - Spacer

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

mat_czok - Spacer

Na początek Wrocław i kilka portretów
1.JPG
2.JPG
3.JPG

283 ODPOW. 283
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

kris napisał(a):

oczywiście wersja krzywa lepsza, jak już napisali - to kwestia perspektywy ;)
budynek po prawej i samochód mnie rozpraszają. Wiem,że jako fotograf niewielki wpływ się na takie rzeczy ma, nie mniej jednak mi jako widzowi może to przeszkadzać :nauseated_face:

Jestem zmuszony się tu z wami zgodzić. Niestety jeszcze nie jestem w stanie się przełamać do cięcia nieproporcjonalnie, co załatwiłoby problem budynku.

kris napisał(a):

śląski plener http://img35.imageshack.us/img35/1827/noel7386692.gif

Myślę że to ciekawa propozycja. Jako kierownik wycieczki przemyśl to ;)

profile.country.pl_PL.title
hovany
Poszukiwacz

No to nic jak zorganizować śląski plener we Wrocławiu. Mnie zdarza się bywać we Wrocławiu, ale zawsze na szybko. Taka praca. Ale szykuje mi się duży kontrakt we Wrocławiu. Stadion. Choć nie wiem, czy teraz nie będzie renegocjacji umowy. W międzyczasie jeszcze duży hotel w Karpaczu. Wiec będę w okolicy w tym roku.

Katedra bez względu na krzywiznę wygląda dobrze. A był ostatnio taki mieszek do architektury na aukcji i niedrogo. Moglem łyknąć. Mógł służyć też do makro.

BZ
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Dziękuje za słowa krytyki, a co do pleneru to :c22 się nisko i zapraszam.

Zanim przybędą zdjęcia z Sulejowa, trochę sportu :) - Snooker :c34

Nazwijmy to relacją z IV Turnieju Ligowego, typu Handicap.56.jpg57.jpg58.jpg

doslav.
Poszukiwacz

No i proszę - ISO1600 a da się oglądać :nauseated_face:
Nastrojowo wyszło - podoba się. Nie jestem pewien czy 57 aby na pewno poziom trzyma ale patrze i patrzę i... nie mogę też na 100% napisać, że nie trzyma :)

Podobające się... :thumbsup:

dejmien
Nowicjusz

56 spoko, 57 dziwne ujęcie, 58 w ogóle mi nie leży... ale jak Doslav zauwazył, 1600 da się oglądać :thumbsup:

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Doslav, dejmien dzięki za wizytę i słowo komentarza.

doslav napisał(a):

Nie jestem pewien czy 57 aby na pewno poziom trzyma ale patrze i patrzę i... nie mogę też na 100% napisać, że nie trzyma :)

Przyznam że sam nie jestem pewien :c20

dejmien napisał(a):

jak Doslav zauwazył, 1600 da się oglądać :thumbsup:

Niestety z ISO 3200 z tej sesji już jest trochę gorzej.

Ciekaw jestem opinii o kolejnych ujęciach.59.jpg60.jpg61.jpg

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Na koniec chciałem pokazać taką kulusię za 6 pkt.62.jpg

Starosta.
Początkujący

Ciekawe kadry :thumbsup:
I ISO 1600 nie jest takie straszne :D
Masz więcej takich trochę dynamicznych jak 59 :question:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Fajna seria z mojego ulubionego sportu :c4

------------------------------
fotoamator
colorful-----
Początkujący

no to po kolei :)

w 56 i 57 przeszkadza mi, że krawędź stołu nie jest równoległa do krawędzi zdjęcia. Nie wiem, jak by całość wyglądała, gdyby była - wiadomo inna perspektywa, co innego w kadrze. Ale jakoś mi przeszkadza po prostu.

58 - baaaaardzo ciekawe ujęcia. Jestem na tak ;)

59 - szkoda, że krawędź stołu nie jest w GO - gubi się przez to moim zdaniem dynamika zdjęcia. Jeżeli to jedynie kij oraz bila/kula (nie wiem jak to się w snookerze nazywa) byłyby nieostre, ta dynamika byłaby widoczna na pierwszy rzut oka. A tak - na początku ją przegapiłam. Szkoda, bo mogłoby być super.

60 - mam wrażenie, że jest ciut za jasne - biała bila zlewa się odrobinę w ręką.

61 - :c4 świetne! zdecydowanie najlepsze :)

62 - Trzeba było łapać krawędź stołu albo wzdłuż całej dolnej krawędzi kadru, albo nie łapać jej wcale - taka jest przynajmniej moja opinia.

Ogólnie jeszcze dwa słowa - w pierwszej chwili nie spodobało mi się ciepłe, żarówkowe światło. Ale jak dłużej popatrzyłam doszłam do wniosku, że jednak super że jest takie - nadaje zdjęciom zupełnie inny klimat niż idealne, czyste kolory :thumbsup: