anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Prosba o opinie :)

magda_za
Początkujący

Prosba o opinie :)

Mam do was wielka prosbe. Jesli macie ochote... prosze spojrzcie na moje zdjecia
i powyzywajcie sie na nich ... bede wdzieczna. Przyjme kazda krytyke!!!
Jestem strasznie ciakawa waszych opinii (ludzi z pasja do fotografii) i z pewnoscia wasze uwagi pozwola mi poprawic wiele bledow, ktore zdarza mi sie popelniac.

47 ODPOW. 47
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

jak dla mnie zbyt nieśmiałe ;)
ale to nie jest tak, że musi być uśmiech - chcesz robić nieuśmiechnięte portrety - rób...chcesz np. robić portrety z zamkniętymi oczami - rób
to są Twoje zdjęcia ;)

a swoją drogą - czym obrabiasz ?

Początkujący

wstyd sie przyznac, ale obrabiam programami sony jakie dostalam razem z zakupem aparatu, marze o ph, ale wiem z poki co mam za mala wiedze i ograniczam sie do podstaw.
a dlaczego pytasz? bardzo zle wygladaja te zdjecia?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

softu nie ma się co wstydzić ;)

jeżeli myślisz o PS - to zastanów się czy nie wystarczy Ci okrojona wersja Photoshopa, w postali PS Elements

możesz go dostać gratis do karty Lexar professional :-)

Początkujący

dzieki :)

magda_za
Początkujący

Przy portretach zawsze martwie sie o swiatlo, nie mam zadnych wypasionych lamp, jedynie ta przy sony wiec musze walczyc z tym co natura dala ...
Marzy mi sie zrobienie portretu z osoba palaca papierosa, z ladnie uchwyconym dymem, ale niebardzo wiem jak taki efekt osiagnac. Domyslam sie ze czas naswietlenia ma tutaj duze znaczenie. Masz jakas rade?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

wiesz co, do tego nie trzeba super lamp....
ba - ja dzisiaj na ulicy takie efekt złapałem - a światła nie było za dużo ;) (wrzuciłem tą fotkę)

także najpierw spróbuj bez lampy i koniecznie aparat w tryb "A" i jak najmniejsza wartość "f"

Początkujący

ok wiec bede probowac, jak cos sie uda to pokaze, jak nie .... zapomnijmy o temacie :smileyredface:
jeszcze raz dzieki za pomoc!!!

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Ty się nie poddawaj.
Portret to trudny temat. Ale warto poświęcić mu czas.
Ja sobie nie wyobrażam mojej działalności foto bez portretu

Początkujący

Ja sie nie poddam, najwyzej zrezygnuje z tego papierosa, ale ludzie zawsze beda dla mnie na pierwszym planie!
Zdaje sobie sprawe, ze portert jest trudny, wiem ze latwiej byloby mi z makro, ale jakos nie czuje ze to jest to .... kwiatek to tylko kwiatek, robaki fuuu, jakos tak bez duszy.
wiec bede wlaczyc nadal poki moje modelki (jak narazie jeszcze przyjaciolki) nie straca cierpliwosci :slight_smile:

magda_za
Początkujący

Minelo troszke czasu, kilka zdjec zrobilam, jednak nie jestem zadowolona z efektow ....
Co jest zle???

Prosze o krytyke :)