Podziel się wrażeniami!
Mam do was wielka prosbe. Jesli macie ochote... prosze spojrzcie na moje zdjecia
i powyzywajcie sie na nich ... bede wdzieczna. Przyjme kazda krytyke!!!
Jestem strasznie ciakawa waszych opinii (ludzi z pasja do fotografii) i z pewnoscia wasze uwagi pozwola mi poprawic wiele bledow, ktore zdarza mi sie popelniac.
Witam serdecznie.
Portret... Mistrz portretu, którego od lat podglądam twierdzi, że sukces fotografii portretowej jest bardziej wynikiem stosunków międzyludzkich i psychologii, niż umiejętności technicznych.
kris napisał(a):
rób...chcesz ....to są Twoje zdjęcia
Bardzo dziekuje za opinie. Ksiazke z pewnoscia zakupie!
Pozdrawiam
Minelo troszke czasu i kilka fotek zostalo zrobionych, oczywiscie portertow i koniecznie b&w. Wrzucam te dwa zdjecia, gdyz jakos najbardziej mi sie spodobaly chociaz obawiam sie ze przesadzilam z ta biela i troszke daja po oczach. Chcialam uzyskac taki duzy kontrast, a takze jakos ostatnio polubilam bardzo jasne tlo wiec ciekawa jestem co o tym myslicie.
Bardzo prosze o wasze opinie
ja jestem raczej portretowym laikiem i fotograficznym amatorem - ale to co mi się rzuciło to jednak przesadzony kontrast na IX - modelowi znikły stopy...
VIII mi się podoba
i jeszcze jedno - na IX model za blisko ściany siedzi (albo też kwestia zlego oświetlenia) mimo duzego kotrastu widać cien...
Nie wiem czy to postęp, ale z pewnością odmiana. Znalazłaś bardziej pewnego siebie modela
Ta nieśmiała dziewczyna jest nadal twoim wiernym modelem?
Jeśli chodzi o kolor to wg mnie ciut za zimno pomimo ostrej czerwieni ale ja często i od dawna "przecieplam" więc niekoniecznie musisz mnie słuchać.
Dzieki wielkie za wasze opinie!
pozdrawiam
jak zwykle .. prosze o wasze opinie
obydwa z naciskiem na 10, świetne portrety
Jak dla mnie to 10 jest super.
Ostatnie dwa bardzo mi się podobają i jeszcze kilka z początku galerii, te z naturalnym miękkim światłem. Nie za bardzo odpowiadają mi portrety z dużym kontrastem, wyglądające prawie jak grafika, bo gubią się wtedy istotne szczegóły ludzkiego wyglądu i osobowości, które warto ująć w kadrze opowiadając historię portretowanej osoby. Ale to oczywiście twoje zdjęcia i ty tu rządzisz a ja jedynie wyrażam swoje zdanie. Zdecydowanie bardziej mi odpowiada szkoła subtelnego portretu z ciekawą grą światła i cieni. To tyle ode mnie. Nie mniej jednak bardzo podobają mi się twoje pomysły i inwencja w dziedzinie portretu. Szukasz, próbujesz i to jest najważniejsze Pozdrawiam.