Podziel się wrażeniami!
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem a300. Nie wiem czemu ale dookoła słyszę krytykę zewsząd za swój zakup. Wielu znajomych (mniej lub bardziej) mówi, że to szajs... na razie jakoś dzielnie odpowiadam, że to nie aparat robi dobre zdjęcia tylko człowiek, ale...Nie wiem skąd się bierze taka opinia. Też się z tym spotkaliście?
To tez jeszcze zalezy na czym pracuja w firmie u mnie glownie to Nikony D3/D3x albo D700 i Canony 1D i 5D wiec mam dobre porownania. Jezeli chodzi o fotoreporterke i np fotografia sportowa to Sony wypada troche gorzej niz konkurenci.
Matti napisał(a):
Idziesz do sklepu i pierwsze co Ci proponuja w sklepiej to Canon/Nikon. Ludzie ktorzy dopiero zaczynaja swoja przygode z lustrzankami w wiekszosci wypadkow nie maja pojecia o fotografii i ulegaja namowom sprzedawcow
FJ to akurat wyjatek sam tam nawet A900 kupilem
Krytykant Nikoniarz powiedział, że Sony robi tylko dobre baterie. Ale jak ktoś - ON - wydaje 15 tyś na sprzęt i nie umie robic fotek to już pomyłka zupełna
a ku zdziwieniu mojemu w Gorzowskim FJ są dostępne nadal Alphy 200 za bodajże jakieś 1200 albo 1300 plnów wraz z 2 obiektywami, a niby już magazyny zostały wyczyszczone z 2setek
oczywiście wszystkie stare i nowe serie, jest także 700 i nawet 900
Arturro10 napisał(a):
a ku zdziwieniu mojemu w Gorzowskim FJ są dostępne nadal Alphy 200 za bodajże jakieś 1200 albo 1300 plnów wraz z 2 obiektywami, a niby już magazyny zostały wyczyszczone z 2setek
Creatoor napisał(a):
Arturro10 napisał(a):
W piątek w Zielonogórskim FJ można było dostać A200+Sigma 18-200 za niecałe 2200, a body za "ekskluzywną cenę" 1383,- więc nie rozumiem zaskoczenia a tym bardziej ceny o której wspominasz. Gdyby tak było to jutro jadę do Gorzowa.
wczoraj byłem na niedużej imprezie gdzie poznałem panią o imieniu Magda
lataliśmy w tych samych miejscach i się trochę zintegrowaliśmy
Magda fociła jak widać na fotce Canonem dla pewnej gazety
pod koniec imprezy przeglądaliśmy wspólnie nasze "dzieła"
Magda popatrzyła na moje fotki z A 700 +sigma 70-300 i stwierdziła "kurcze nie zmienię teraz systemu bo mnie nie stać "
SZFENDAK napisał(a):
wczoraj byłem na niedużej imprezie gdzie poznałem panią o imieniu Magda
lataliśmy w tych samych miejscach i się trochę zintegrowaliśmy
Magda fociła jak widać na fotce Canonem dla pewnej gazety
pod koniec imprezy przeglądaliśmy wspólnie nasze "dzieła"
Magda popatrzyła na moje fotki z A 700 +sigma 70-300 i stwierdziła "kurcze nie zmienię teraz systemu bo mnie nie stać "
Arturro10 napisał(a):
to teraz Szfendaku pozostaje umówić się na kolejną imprezę z Panią Magdą i integrowanie się