anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ci.nek - letnie focenie

ci.nek
Początkujący

ci.nek - letnie focenie

Witam.
Postanowiłem i ja założyć swoją galerię i pokazać moje fotki. Obecnie fotografuję H50. Proszę o opinie i porady.
Pozdrawiam Marcin

91 ODPOW. 91
Melanie------
Początkujący

38-40 podobają mi się i nie chce mi sie szukac szczegolow :P

ej, bo ty masz ten h50 i ty patrzysz na ekranik LCD czy przez wizjer jak zdjęcia robisz? ;>

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

witam, witam
widzę nutkę inspiracji moimi fotkami. Miło mi :thumbsup:

autoportrety fajny, ale przejabjerzyłeś z tym tłem ;)
także pozdrów dziewczynę za dobre zdjęcie, a Ty ostrożniej z filtrami i innymi "dodatkami" :thumbsup:

35 - krzywo troszkę....a i taka wersja "BW" nie bardzo......
36 - jak już Lajam zaznaczył - pusto na ulicy :rolling_eyes:
a jakbyś tak przeszedł na drugą stronę ulicy i cyknął fotkę dresikowi z komórką ? :nauseated_face:
37 - kolorowankom mówię "nie" :rolling_eyes:

jeżeli chcesz robić zdjęcia uliczne bramom, budynkom itp. - skup się na detalach. Ulica szeroko objęta jest trudna do dobrego sfocenia. Polecam :thumbsup:

Dzięki za opinię. Ja nie mam takiego wyczucia do focenia ludzi na ulicy co Kris, łatwiej jest uchwycić nieruchomy budynek :D

to tylko kwestia wprawy ;)
początki zawsze są "Trudne".
Ja mimo wielu tysięcy zdjęć na ulicy, nadal robię to z lekką nutką adrenaliny. Uwielbiam to. Dreszczyk jest fajny :smileymrgreen:

Powiem bardzo skromnie :) z ulicy, bramy i schodów jestem bardzo zadowolony :P

To dobrze, że podoba Ci się to co robisz :-)
miło jest być zadowolonym ze swoich efektów :c4
gdybym moje zdjęcia mi się nie podobały, nie wiem czy sprawiałoby mi to tyle przyjemności ;)

Początkujący

Melanie napisał(a):

38-40 podobają mi się i nie chce mi sie szukac szczegolow :P
ej, bo ty masz ten h50 i ty patrzysz na ekranik LCD czy przez wizjer jak zdjęcia robisz? ;>

Dzięki za wizytę.
W 80% korzystam z wizjera a tylko czasem z ekranu, szczególnie, gdy robię fotki "żabie" lub "z lotu" z odsuniętym/otworzonym ekranem. Na LCD przeglądam zrobione fotki w powiększeniu.

kris napisał(a):

widzę nutkę inspiracji moimi fotkami. Miło mi :thumbsup:

Dzięki Kris za wizytę, no co będę ukrywał, że podobają mi się Twoje fotki ;)

kris napisał(a):

autoportrety fajny, ale przejabjerzyłeś z tym tłem ;)

Jak mi się w pracy nudzi, to bawię się trochę w PhotoFiltre :)
A że nie lubię oglądać się na fotkach, wiec przerobiłem tło coby odciągało wzrok :smileyhappy:

kris napisał(a):

a jakbyś tak przeszedł na drugą stronę ulicy i cyknął fotkę dresikowi z komórką ? :nauseated_face:

No widzisz a ja nie pomyślałem o tym :smileyrolleyes:
Ale się nie poddaję, jak już kupię jakieś lustro, wtedy będę mógł się bardziej rozwijać :P

Melanie------
Początkujący

W 80% korzystam z wizjera a tylko czasem z ekranu, szczególnie, gdy robię fotki "żabie" lub "z lotu" z odsuniętym/otworzonym ekranem. Na LCD przeglądam zrobione fotki w powiększeniu.

a nie przeszkadza ci ze obraz jest tak jakby oddalony i tam nic nie widac prawie? :P
chociaz ty chyba tak duzo makro nie robisz, no nie? ^^

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

...daleko mi do Krisizmu :(

określenie krisizmu nie odnosi się do streetu ;)
ale wiem o co Ci chodzi :D
na spokojnie - do wszystkiego trzeba dojść własną drogą.

....jak już kupię jakieś lustro, wtedy będę mógł się bardziej rozwijać :P

pamietaj, że to tylko sprzęt. Narzędzie.
Im bardziej będziesz myśleć o obiektywach, gripach , kartach - tym gorzej Ci będzie szło.
Jak miałem tylko http://img33.imageshack.us/img33/4197/salpha1297027.gif100 + 50mm 1.7 nie zastanawiałem się co jakim obiektywem, nie myślałem o gripach, lampach, szumach - po prostu robiłem zdjęcia. Wspaniale wspominam. Nie miałem problemów pod tytułem: a jakie obiektywy zabrać ze sobą na streeta :?

jak będziesz przed zakupem zapraszam na PW. Zawszę popatrzę ciut bardziej doświadczonym okiem na plany zakupowe ;)

Początkujący

Dzięki Kris za zaoferowanie pomocy, na pewno skorzystam, a powiem, że i tak myślałem, by wysłać Ci kiedyś PW z prośba o radę, ale to dopiero we wrześniu.

Melanie napisał(a):

a nie przeszkadza ci ze obraz jest tak jakby oddalony i tam nic nie widac prawie? :P chociaz ty chyba tak duzo makro nie robisz, no nie? ^^

Do makro często używam LCD, ale do pozostałych juz wizjera, ja nie narzekam na niego, lepsze kolory niż na LCD.

nieporadna
Początkujący

Witam po dłuższej niebytności :c10
Widzę, że opinie na temat street'ów sypią się jak z rękawa, a każda inna - i to właśnie lubię na forum - ilość użytkowników=ilość opinii, bo każdy inaczej patrzy na świat.

Melanie napisał(a):

a nie przeszkadza ci ze obraz jest tak jakby oddalony i tam nic nie widac prawie?

w moim h5 od patrzenia przez wizjer to mnie oko boli, bo jest moim zdaniem zamały i niestety jestem zmuszona do korzystania z podglądu :c9

kris napisał(a):

a jakbyś tak przeszedł na drugą stronę ulicy i cyknął fotkę dresikowi z komórką ?

a jakby tak dresik z komórką przeszedł na drugą stronę ulicy do ci.nek i .?.?.?.. :smileyhappy:

kris napisał(a):

widzę nutkę inspiracji moimi fotkami. Miło mi

Jak się ogląda Wasze galerie to człowiekowi się adrenalina podnosi i ma ochotę odrazu wybiec z domu i focić :smileyhappy:
Ostatnio też jestem bardzo nieczasowy, aparat czeka na lipcowy urlop:)

mój to się niedługo obrazi, bo niestety czasu brak :cry: :c3
Moja 2-letnia bratanica nie lubi fotek, chyba że sama o to poprosi. Skubana jest tak wygadana, jak chcę jej zrobić zdjęcie to wyskakuje do mnie z tekstami "jestem zmęczona" "nie widzisz, że się bawię" itp

Nie myśl, że ja mam lepiej - też muszę kombinować, bo jak już pozuje to robi bardzo głupie i nienaturalne miny, a wtedy zdjęcie jest do bani, bo widać, że pozowane.

Czekam na kolejne zdjęcia. Ciekawe, co tym razem wymyślisz :smileyquestion: :smileyhappy:

freckleed
Początkujący

36 - bardzo fajne
37 - fajna obróbka

ci.nek
Początkujący

dzięki ;)

ci.nek
Początkujący

:c10
Dawno nie było mnie na forum, ale postaram się to nadrobić. ;)
Dla odświeżenia dziś tylko jedna fotka. Jak znajdę więcej czasu to coś dorzucę.
Pozdrawiam
Marcin