Podziel się wrażeniami!
Witam.
Postanowiłem i ja założyć swoją galerię i pokazać moje fotki. Obecnie fotografuję H50. Proszę o opinie i porady.
Pozdrawiam Marcin
38-40 podobają mi się i nie chce mi sie szukac szczegolow
ej, bo ty masz ten h50 i ty patrzysz na ekranik LCD czy przez wizjer jak zdjęcia robisz? ;>
witam, witam
widzę nutkę inspiracji moimi fotkami. Miło mi
autoportrety fajny, ale przejabjerzyłeś z tym tłem
także pozdrów dziewczynę za dobre zdjęcie, a Ty ostrożniej z filtrami i innymi "dodatkami"
35 - krzywo troszkę....a i taka wersja "BW" nie bardzo......
36 - jak już Lajam zaznaczył - pusto na ulicy
a jakbyś tak przeszedł na drugą stronę ulicy i cyknął fotkę dresikowi z komórką ?
37 - kolorowankom mówię "nie"
jeżeli chcesz robić zdjęcia uliczne bramom, budynkom itp. - skup się na detalach. Ulica szeroko objęta jest trudna do dobrego sfocenia. Polecam
Dzięki za opinię. Ja nie mam takiego wyczucia do focenia ludzi na ulicy co Kris, łatwiej jest uchwycić nieruchomy budynek
Melanie napisał(a):
38-40 podobają mi się i nie chce mi sie szukac szczegolow
ej, bo ty masz ten h50 i ty patrzysz na ekranik LCD czy przez wizjer jak zdjęcia robisz? ;>
kris napisał(a):
kris napisał(a):
autoportrety fajny, ale przejabjerzyłeś z tym tłem
kris napisał(a):
a jakbyś tak przeszedł na drugą stronę ulicy i cyknął fotkę dresikowi z komórką ?
W 80% korzystam z wizjera a tylko czasem z ekranu, szczególnie, gdy robię fotki "żabie" lub "z lotu" z odsuniętym/otworzonym ekranem. Na LCD przeglądam zrobione fotki w powiększeniu.
...daleko mi do Krisizmu
Dzięki Kris za zaoferowanie pomocy, na pewno skorzystam, a powiem, że i tak myślałem, by wysłać Ci kiedyś PW z prośba o radę, ale to dopiero we wrześniu.
Melanie napisał(a):
a nie przeszkadza ci ze obraz jest tak jakby oddalony i tam nic nie widac prawie? chociaz ty chyba tak duzo makro nie robisz, no nie? ^^
Witam po dłuższej niebytności
Widzę, że opinie na temat street'ów sypią się jak z rękawa, a każda inna - i to właśnie lubię na forum - ilość użytkowników=ilość opinii, bo każdy inaczej patrzy na świat.
Melanie napisał(a):
a nie przeszkadza ci ze obraz jest tak jakby oddalony i tam nic nie widac prawie?
kris napisał(a):
kris napisał(a):
36 - bardzo fajne
37 - fajna obróbka
dzięki
Dawno nie było mnie na forum, ale postaram się to nadrobić.
Dla odświeżenia dziś tylko jedna fotka. Jak znajdę więcej czasu to coś dorzucę.
Pozdrawiam
Marcin