Podziel się wrażeniami!
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem a300. Nie wiem czemu ale dookoła słyszę krytykę zewsząd za swój zakup. Wielu znajomych (mniej lub bardziej) mówi, że to szajs... na razie jakoś dzielnie odpowiadam, że to nie aparat robi dobre zdjęcia tylko człowiek, ale...Nie wiem skąd się bierze taka opinia. Też się z tym spotkaliście?
co to za Canon?:>
40/50D
no to teoretycznie to dobre aparaty.
Teoretycznie i praktycznie. Takie podejście to zdrowy objaw rozsądku. Nie ważne jaki system, ważne są efekty i komfort pracy. Ignorancja niektórych osób jednak mnie zadziwia. Dzisiaj na aledrogo znalazłem ofertę, ktoś wyprzedaje system z A100 i poleca, że każdy kto będzie nim pracować nie zechce się rozstać z nim. A na końcu dodaje: sprzedaję bo zmieniam system.
http://www.allegro.pl/item719485597_sony_mega_wypas.html
ten podpis na koncu zacheca zdecydowanie do kupna tego sprzetu ja poki co polecam sprzet sony i sam nie narzekam na swoj ( no moze troche na szumy )
wiesz Arturze migracja występuje we wszystkie strony
bo nie ważne czym a ważne byśmy byli zadowoleni z efektów
znam takich którzy sprzedali A100 i zakupili C40D a teraz myślą nad powrotem i zakupem A700 lub czekają na coś nowszego z "naszej stajni"
jeśli ktoś nie rozbuduje nadmiernie systemu(obiektywy i akcesoria) to łatwiej jest mu się przemieszczać pomiędzy sprzętami
ale jest druga strona tego medalu
jeśli tak często zmieniają to znaczy że nie inwestowali w dobre obiektywy i nie są w stanie stwierdzić czy aparat był dobry
SZFENDAK napisał(a):
wiesz Arturze migracja występuje we wszystkie strony
bo nie ważne czym a ważne byśmy byli zadowoleni z efektów
znam takich którzy sprzedali A100 i zakupili C40D a teraz myślą nad powrotem i zakupem A700 lub czekają na coś nowszego z "naszej stajni"
jeśli ktoś nie rozbuduje nadmiernie systemu(obiektywy i akcesoria) to łatwiej jest mu się przemieszczać pomiędzy sprzętami
ale jest druga strona tego medalu
jeśli tak często zmieniają to znaczy że nie inwestowali w dobre obiektywy i nie są w stanie stwierdzić czy aparat był dobry
Pozwolę sobie i ja na głos w tej dyskusji. Krytykowanie jakiegokolwiek przedmiotu tylko dlatego, że pochodzi od takiego a nie innego producenta to czyste ignoranctwo tematu. Ja się takimi krytykami nie przejmuję i tkwię w systemie nieprzerwanie od kilkunastu już lat i pewnie będę w nim jeszcze długo, bo Sony co rusz pokazuje jakieś nowości. Niestety, nieboszczka Minolta nas tak nie rozpieszczała. Wcale też nie jest tak, że nikt nie kupuje lustrzanek Sony. Bardzo dużo ludzi nimi dziś foci. Byłem ostatnio na dwóch małych wypadach w miejscach popularnych turystycznie i "nasi" wcale nie stanowili mniejszości I a koniec jeszcze raz powtórzę to co już nie raz tu napisano. Ważne żeby być zadowolonym z efektów, a nie z narzędzia. Jak ktoś jest totalnym laikiem to i sprzęt za kilkanaście tysięcy nie pomoże.
ktoś, kiedyś na kkm-ie powiedział że dobre zdjęcie to i pudełkiem po butach da się zrobić
i to jest prawda
Wtrącę tylko propos ilości naszego systemu na ulicach - podczas paru dni nad naszym morzem które spędziłem tego lata zdecydowana większość napotykanych lustrzanek to były Sony (w tym nawet A100 się znalazła i Minolta) tak więc nie ma źle, poza tym lustrzanki Sony są tańsze od konkurentów no i to Alfa 300 króluje na liście bestsellerów fotojoker'a