anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Krytykanci

maskotus
Początkujący

Krytykanci

Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem a300. Nie wiem czemu ale dookoła słyszę krytykę zewsząd za swój zakup. Wielu znajomych (mniej lub bardziej) mówi, że to szajs... na razie jakoś dzielnie odpowiadam, że to nie aparat robi dobre zdjęcia tylko człowiek, ale...Nie wiem skąd się bierze taka opinia. Też się z tym spotkaliście?

93 ODPOW. 93
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Gdyby używać palców do liczenia mogłyby zdrętwieć w niewygodnej pozycji :slight_smile:

oldguest
Początkujący

I tak przypadkiem wchodzę na tronę CHIP-a i mamy:
Kliknij

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

mphisto napisał(a):

Ale aparat mavica - dzieło sony był w 1981 pierwszym cyfrowym aparatem.

mało tego mavica FD 91 miała rewelacyjny obiektyw(chyba kooperacja z CZ) zaczynający się na 37mm a kończący na 518mm(makro od bodajże 2 cm)
miała stabilizację obrazu

oldguest
Początkujący

SZFENDAK napisał(a):

mało tego mavica FD 91 miała rewelacyjny obiektyw(chyba kooperacja z CZ) zaczynający się na 37mm a kończący na 518mm(makro od bodajże 2 cm)
miała stabilizację obrazu

To są logiczne fakty/argumenty :c4

A nie: sony jest złe bo mało ludzi robiło nim zdjęcia w rynku jak ostatnio byłem.... bla bla :c13

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

mphisto napisał(a):

I tak przypadkiem wchodzę na tronę CHIP-a i mamy:
Kliknij

no wiesz Superbono(bo tak nazywamy Jacka) to bardzo specyficzny przypadek :smileythumbsup:

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Ubawił mnie Gość który skwitował że profi to tylko Nikon i Canon. Chciałbym zobaczyć jego znamienite fotki jego super sprzęciorem profesjonalnej marki...

oldguest
Początkujący

Nie zdziwiłbym się gdyby nie miał aparatu. Taki erotoman/gawędziarz znaczy fotograf :c5

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Wszystko zależy od miejsca i czasu.
Na wiosnę byłem w Mosznej. Naliczyłem kilkanaście! lustrzanek SONY i pojedyncze egzemplarze innych marek.
Ale większość miała osłony p-słoneczne założone odwrotnie

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Gość ma drukarkę Canona i lornetkę Nikona a do tego telefon z "pięciomegowym" aparatem zeiss i wymiata po forach...
Tadziu ja też tak noszę czasem ;)

oldguest
Początkujący

Ale korzystając z tytułu tego wątku muszę się na coś pożalić:

Mianowice będąc w Centrum Handlowym Korona we Wrocławiu (teraz chyba Real) w przejściu stało 2 młodych ludzi opasanych wstążkami sony i trzymającymi nowe Alphy. Oczywiście podszedłem do nich i zadałem pytanie o nowe obiektywy i silniki SAM. W odpowiedzi usłyszałem: "Sony ma dobry auto-fokus bo jest wymienna optyka"......
...
...
.....
...
Pojechałem do siebie, wypiłem mojito w barze no i tak się zastanawiam do dzisiaj :question: