anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Krytykanci

maskotus
Początkujący

Krytykanci

Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem a300. Nie wiem czemu ale dookoła słyszę krytykę zewsząd za swój zakup. Wielu znajomych (mniej lub bardziej) mówi, że to szajs... na razie jakoś dzielnie odpowiadam, że to nie aparat robi dobre zdjęcia tylko człowiek, ale...Nie wiem skąd się bierze taka opinia. Też się z tym spotkaliście?

93 ODPOW. 93
Creatoor
Początkujący

Ja tylko czekam z czym nikoś wyskoczy. Co by wstydziochy nie było nam przed nimi :c8

oldguest
Początkujący

Nam trochę pomógł kryzys. Sony z racji tego, że robi na szerszym polu ma większy kapitał. Więc Cannon i Nikon głownie będą się koncentrować na kręceniu filmów HD itd. Tym co nie jest specjalną rewolucją a z racji populistycznych tendencji przyniesie najwięcej profitów.

kamil1114
Początkujący

Ja też liczę na nowe oprogramowanie do alfy 200/300/350 , które zmniejszyło by trochę szumy. Jeżeli w alfie 700 się dało to i tu się powinno dać poprawić te szumy.

profile.country.pl_PL.title
Matti-----
Początkujący

ja na to samo tylko ze w A900 :P

kosik1311
Nowicjusz

ja też chcę się pochwalić
14 września w Gdańsku na długim targu był jakiś teatr czy coś tam szekspirowskiego poszedłem tylko aby porobić zdjęcia znanym aktorom i sprawdzić się jak mi idzie robienie zdjęć przy takim tłoku:D

ale zwracałem tez uwage kto też robi i czym osoby które były dość starsze ok 40 prawdopodobnie z jakiś firm to mieli cannony ale dużo osób młodych miało alfe i jak się okazało u mnie w klasie 3 osoby też mają alfe
może trzeba poczekać ze dwa lata i alfa naprawde wyjdzie na prowadzenie?

Matti-----
Początkujący

3906-----
Poszukiwacz

słyszeliście takie powiedzenie, że nie kupuje się samochodów na F - Fiat, Ford i francuskie. Kto to mówi - osoby, które np. nie jeździły Renaultem czy też Peugeotem. Kolejny mit - ja to nie lubię samochodów z automatyczną skrzynią biegów. Tak mówi osoba, która nigdy nie jechała automatem. I tak samo jest z Sony. Sony to szajs, liczy się Canon lub Nikon, a to oznacza, że nigdy nie widział Alfetki. Kompletnie nie przejmuję się opiniami "ekspertów"

Style-----
Nowicjusz

Tak sobie czytam te wszystkie wypowiedzi i zastanawiam się nad swoimi doświadczeniami z Sony. Pewne jest że ma dobrą ofertę w sektorze tanich lustrzanek bo stosunek ceny do jakości jest na prawdę druzgocący dla konkurencji jednak sony nie ma aparatów które mogły by konkurować z profesjonalnymi konstrukcjami C np. 5d mII czy N np. D700 nie wspominając o wyższych modelach. Po za tym nieszczęsna konstrukcja gorącej stopki nie raz blokowała mi możliwość normalnego korzystania z lamp studyjnych. Jest wiele za i wiele przeciw i tak na prawdę wszystko zależy od tego do czego będziemy używać aparatu. Mam A700 i mimo kilku niedogodności jestem zadowolony ( na razie ;) ).

Czekam z nadzieją że pojawi się alfa FF która nie będzie takim szumofonem jak A900. Jednak z ostatnich zapowiedzi można wnioskować że nie nastąpi to szybko :(

zero8-----
Początkujący

:c37
A ja kompletnie nie wiem o czym mówicie. Nigdy w życiu mi nikt nie powiedział, że mam kiepski aparat i muszę go zmienić, ani z D7D ani z A700.

ArturGniezno
Początkujący

Ja musze wam powiedziec ze po wyprawie w rzesniu do karpacza specjlanie wzilem ołówek i kjecik i notowałem sobie

z 8 godzinnego wypadu na śnieżke zaobserwowałem
4 nikony
5 canon
4 alphy
2 pentaxy
3 jakies olympusy

A co do konstrukcji alphy ja jestem bartdzo zadowolony
dwa czujniki pod muszla oczna super sprawa jak narazie nie widzialem ich w podstawowych modelach u konkurencji kółko regulacji czasu przesłony chodzi lekko z przyzwoitym oporem w canonach mnie opuszki bolały po 45 min focenia
w nikonie latało jak chciało
w olympusie 430 jest tak lekko wysuniete ze paluchem strasznie ciezko wymacac
sss w alphie owile lepszy niz te os w canonach i vr w nikonach
mi udaje sie robic zdjecia bez poruszenia na 18 mm z czasem 1/2s a nawet i 1s

Pozdrawiam